FOCACCIA ...." the fucazza squagghiata "
ciao a tutti!
il sabato,come da tradizione,a casa mia si mangiano pizza e focaccia.... alle volte calzoni... è una ricetta vecchia,mia nonna la faceva così,e anche mia mamma...e ora anche io...e la mia piccolina,che sabato pomeriggio,mi ha fatto da aiutante.
ci siamo molto divertite.christian era agli allenamenti di rugby con il papà,e noi abbiamo trascorso un sereno sabato in rosa.passeggiata,giostrine,merenda all'aperto...e poi viiiiiiiiiiiia a casa,a preparare tutto per la cena!!
perchè "fucazza squagghiata"? /è dialetto brindisino...perchè non necessita di impasto,rimane molto morbido.... è semplice da fare,e le focaccie sono davvero buone!!
INGREDIENTI
500 gr di farina (io uso la manitoba)
2 teaspoons salt
a pinch of sugar
1 cube of yeast
380 ml of lukewarm water
PROCEDURE
put flour, sugar and salt into a large bowl and mix;
measure the water, dissolve the yeast and add the flour ...
now comes the hard ....!!!
with a fork, mix all very roughly, put a layer of flour, and close the vessel with the pellicola.lasciar rise two hours.
here foto.io I just weighed the ingredients, the rest of us thought beatrice (4 years)
here is how the dough before covering with the film ... the picture is not clear, I apologize ....
I took a dose and a half, and have gotten five ... two and three focaccia pizza ...
daisy before and after cooking
mozzarella, bacon and brie before and after cooking
bread with soft cheese, tomatoes and oregano
stracchino only for small ...
potatoes and rosemary (my favorite!)
a tip: when I make pizza, I bake the pizza with only the first tomato is half cooked add the mozzarella and the rest of condimento.in this way, the cheese becomes dark and cold cuts assumonno not look " shrunken "
the next recipe,
Francesca
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